Oulun Muusajuhlien kirjailijavieraita Iissä

Oulun Muusajuhlien kirjailijavieraita nähdään Iissä elokuun puolessa välissä. Iin kirjaston vieraiksi saapuvat kirjailijat Maarit Verronen, Jari Järvelä ja Heli Slunga sekä kääntäjä Mirka Ulanto.

Kalajoella syntynyt ja Oulun yliopistossa tähtitiedettä opiskellut Maarit Verronen on ollut päätoiminen kirjailija vuodesta 1994 saakka. Persoonallisesti kirjoittavana proosan eri lajien taitajana hän puhuttelee niin tieteisfantasian ystäviä kuin perinteisen proosan lukijoita. Verronen on ollut kahdesti Finlandia-ehdokkaana sekä voittanut useita kirjallisuuspalkintoja.

Kotkalainen Jari Järvelä on useiden romaanien lisäksi kirjoittanut muun muassa kuunnelmia, librettoja ja näytelmiä. Ensimmäisen dekkarinsa Tyttö ja pommi Järvelä julkaisi vuonna 2014, ja se sai Suomen dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -palkinnon. Tytöstä ja pommista on tekeillä elokuva, jonka ohjaa Samuli Valkama.

Heli Slunga on Tervolasta kotoisin oleva oululainen kirjailija. Slunga saanut useita kirjallisuuspalkintoja, ja vuonna 2013 hänet valittiin Oulun vuoden taiteilijaksi. Slunga työskentelee vapaana taiteilijana.

Mirka Ulanto on Turussa asuva torniolainen sarjakuvien suomentaja. Ulanto on suomentanut Sillage-sarjaa, Bruno Brazilia, Pikoa ja Fantasiota, Lucky Lukea, Yoko Tsunoa ja Asterixia. Ulannon vierailu Muusajuhlilla on osa Koneen Säätiön rahoittamaa Suomentajat lukijoiden luo -hanketta, jota johtaa suomentaja, taiteilijaprofessori Kersti Juva.

Maarit Verronen ja Mirka Ulanto ovat haastateltavina Iin Nätteporin auditoriossa torstaina 16.8. klo 16.30, Jari Järvelä ja Heli Slunga perjantaina 17.8. klo 17.00.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Muusajuhlat ovat osa Oulun Juhlaviikkoja.