Kirjastopolku - koulu & kirjasto

Kirjastopolku

Kirjastopolku on Iin kirjaston ja Iin koulujen välinen yhteistyösuunnitelma, joka on kirjattu paikalliseen opetussuunnitelmaan (2016). Kirjastopolkua kulkemalla jokainen oppilas käy kirjastovierailulla vähintään neljä kertaa peruskoulun aikana. Tavoitteena on, että lapset ja nuoret oppivat käyttämään kirjastoa apuna tiedonhaussa ja saavuttavat monipuoliset tiedonhallintataidot. Tavoitteena on myös lisätä lasten ja nuorten lukuinnostusta ja -harrastusta. Kirjastopolun mukaan kutsun kirjastoon saa vuosittain jokainen ensimmäisen, kolmannen, seitsemännen ja kahdeksannen vuosiluokan opettaja oppilaineen.

Kirjastopolkuesitepdf, 177 kb

Kirjavinkkaus

Kirjasto tarjoaa vuosittain kirjavinkkausta kaikille 3. ja 8.-luokkalaisille. Kirjaston kirjavinkkari ottaa yhteyttä opettajiin sopiakseen vinkkausajan. Luokat voivat halutessaan tulla kirjavinkkaukseen myös kirjastolle.

Lukudiplomit

Koululaiset voivat suorittaa lukudiplomin heti ensimmäiseltä luokalta alkaen. Lisätietoa lukudiplomeista:

Alakoulun lukudiplomi
Yläkoulun lukudiplomi

Äidinkielen oheislukemisto

Iin alakoulujen äidinkielen oheislukemistosarjoja säilytetään pääkirjaston varastossa. Kirjojen lainaus ja palautus toimii itsepalveluperaatteella. Lisätietoja saa kouluilta ja kirjastosta.

Iin alakoulujen kirjasarjat 1-2 lk.pdf, 169 kb
Iin alakoulujen kirjasarjat 3-4 lk.pdf, 168 kb
Iin alakoulujen kirjasarjat 5-6 lk.pdf, 108 kb

Kirjastokortin hakulomakepdf, 189 kb

Lomakkeen voi tulostaa oppilaalle kotona täytettäväksi ja tuoda se luokkakäynnin yhteydessä kirjastoon.