Koulun ja kirjaston yhteistyö

Kirjastopolku

Koulun ja kirjaston välinen yhteistyösuunnitelma on nyt Kirjastopolku! Kirjastopolku on myös uudessa OPS:ssa. Lue lisääpdf, 177 kb.

Kirjallisuusdiplomi peruskoulun 1. - 6. luokille

Kirjastossa on laadittu kirjallisuusdiplomilista opettajien käyttöön. Mukana listalla on sekä klassikkoja että uudempia kirjoja. Jokaiselle luokalle on oma listansa, johon on sisällytetty useita vaihtoehtoisia nimekkeitä kirjojen saatavuuden parantamiseksi.

Diplomin suorittamisen voi aloittaa jo ensimmäisellä luokalla. Kirjallisuusdiplomi on valmis kun oppilas on lukenut kaikki 1.- 6. luokkien kirjat. Diplomin suorittamista valvoo opettaja ja suorittamistavat voivat vaihdella. Tärkeintä on, että kirjojen lukeminen kontrolloidaan. Oppilaat voivat pitää lukupäiväkirjaa, he voivat kirjoittaa tai piirtää kirjoista, he voivat tehdä kirjaesittelyn tai arvostella kirjan. Luetuista kirjoista toivottavasti myös keskustellaan.

Kirjallisuusdiplomin suorittamisesta on hyvä antaa oppilaalle todistus. Eräänlaisena välitodistuksena voi antaa lukudiplomin kun oppilas on lukenut yhden luokan kirjat. Kun kaikki 1. - 6. luokkien kirjat on luettu, palkitaan suorittaja kirjallisuusdiplomilla. Todistuksen pohjana voi käyttää joko alla olevia valmiita pohjia tai tehdä todistuspohjan itse.

Lukuiloa!

Iin kirjallisuusdiplomin kirjalistat

1. luokka pdf, 181 kb
2. luokkapdf, 179 kb
3. luokkapdf, 179 kb
4. luokkapdf, 254 kb
5. luokkapdf, 180 kb
6. luokkapdf, 180 kb

Diplomipohjat:
Kirjallisuusdiplomidoc, 20 kb
Kirjallisuusdiplomi
pdf, 15 kb

Lukudiplomidoc, 19 kb
Lukudiplomi
pdf, 13 kb

Esimerkkejä lukudiplomikirjojen suoritustavoista löydät täältäpdf, 195 kb.

Äidinkielen oheislukemisto

Iin alakoulujen äidinkielen oheislukemistosarjoja säilytetään pääkirjaston varastossa. Kirjojen lainaus ja palautus toimii itsepalveluperaatteella. Lisätietoja saa kouluilta ja kirjastosta.

Iin alakoulujen kirjasarjat 1-2 lk.pdf, 169 kb
Iin alakoulujen kirjasarjat 3-4 lk.pdf, 168 kb
Iin alakoulujen kirjasarjat 5-6 lk.pdf, 108 kb

Kirjastokortin hakulomakepdf, 190 kb

Lomakkeen voi tulostaa oppilaalle kotona täytettäväksi ja tuoda se luokkakäynnin yhteydessä kirjastoon.