Liikenne- ja kuljetuspalvelut

Iin kunnan alueella toimiviin palveluihin voit tutustua alla olevien linkkien avulla.

Joukkoliikenne

Oulun joukkoliikenne

Toimialueeseen kuuluu Oulu, Ii, Muhos, Kempele, Tyrnävä, Liminka ja Lumijoki.
Oulun joukkoliikenteessä on siirrytty vyöhykehinnoitteluun ja valtakunnalliseen Waltti-korttiin 3.8.2015.

Lippujen hinnat ja aikataulut oulunjoukkoliikenne.fi

Kemi-Tornio seutulippu

Seutulippu on henkilökohtainen matkalippu sopimukseen kuuluvien liikennöitsijöiden linja-autoissa matkustamiseen. Seutulipulla on rajoittamaton matkustusoikeus kiinteällä kuukausihinnalla Kemi-Tornioseudun seutulippualueella (Kemi, Tornio, Keminmaa, Simo, Tervola ja Ii) 30vrk ajan. Kukin kunta päättää vuosittain seutulipun asiakashinnasta. Kotikunta tukee kuukausittain lipun käyttäjää eli kotikunta maksaa normaalin lipputaksan hinnan ja tuetun lipun hinnan erotuksen. Tuki kohdistuu näin suoraan asiakkaalle eli Iin kunnan asukkaalle.

Lippujen hinnat ja aikataulut matkahuolto.fi

Palvelulinja

Reittiliikenne
Palvelu kilpailutetaan ja palvelun hoitamisesta tehdään sopimukset yhden tai kahden vuoden ajanjaksoiksi. Palvelu kuuluu Oulunkaaren kuntayhtymän tehtäviin, tällä hetkellä palvelun hoitaa palvelulinja IIKKA.

Katso aikataulu 1.1. - 31.12.2019pdf, 127 kb

Palvelulinja IIKKA liikennöi aikataulun mukaista reittiä ja pysähtyy tarvittaessa.Palvelulinjan aikataulu on suunniteltu niin, että se voi poiketa reitiltään esim. hakemaan asiakkaan kotipihaltaan. Merkityt aikatauluajat ovat ohjeellisia, IIKKA ei ohita aikataulu pistettä ennen merkittyä aikaa. Mikäli asiakas haluaa IIKAN poikkeavan reitiltään hänen on ilmoitettava siitä puhelimitse p. 050 3660 111 mieluummin jo edellisenä päivänä. Paluureitti ajetaan niiltä osin mihin asiakkaita on menossa. Paluuvuoron aikataulussa on vain lähtöaika. Reittiliikenteessä peritään asiakkaalta linja-autoliikenteen kertamaksu

Kutsuohjattu kuljetus
Palvelulinja IIKKAN voi tilata ennakkoon puhelimitse lyhyisiin siirto kuljetuksiin esim. kotoa - terveyskeskukseen, kaupasta - apteekkiin. Kuljetukset suoritetaan tilauksien ja niistä muodostuvien reittien mukaan. Kutsuohjattu liikenne rajoittuu lyhyen ajan takia pääsääntöisesti Haminan ympäristöön. Kutsuliikenteessä peritään linja-autoliikenteen kertamaksu.

Tiedustelut ja tilaukset: Palvelulinja IIKKA puh. 050 3660 111, muut tiedustelut: Jukka Rajala puh. 050 531 2121 iikka.ii(a)luukku.com

Matkahuolto / PostNord

Matkahuollon pakettipalveluja hoidetaan Iissä Iijoen Raudassa. Pakettipalvelu on auki maanantaista perjantaihin kello 8 - 18.00 sekä lauantaisin kello 8 - 14.00. Käyntiososite: Laksontie 2 B, 91100 Ii.
Valitsemalla verkko-ostostesi toimitustavaksi PostNord tai Matkahuolto, voit valita noutopaikaksi Iissä myös Valintatalon os. Laksontie 2, 91100 Ii, avoinna liikkeen aukioloaikoina.

Ateriakuljetuspalvelut

Koko kunnan alueelle ateriakuljetuspalvelut hoidetaan niiden yrittäjien taholta, joilla on joukkoliikenne-, taksi- tai tavaraliikennelupa. Palvelu kilpailutetaan ja palvelun hoitamisesta tehdään sopimukset yhden tai kahden vuoden ajanjaksoiksi. Hankintaan sovelletaan hankintalakia.

Ateriakuljetuspalvelujen yhteyshenkilö on Anitta Laurila, sähköposti anitta.laurila(a)ii.fi, p. 050 3950 508.