Tiedotteet

Tällä sivustolla tiedotetaan Iin ajankohtaisista asioista.
Kuntalaisten kannattaa seurata myös kunnan virallisia ilmoituksia.

Aurinkosähköjärjestelmien yhteishankinta käynnissä Pohjois-Pohjanmaalla

Haapajärvi, Ii, Lumijoki, Muhos, Nivala, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Simo, Tyrnävä ja Utajärvi järjestävät yhteistyössä aurinkopaneeleiden yhteishankinnan.

Yhteishankintaan voivat osallistua kaikki kuntien kotitaloudet, yhteisöt ja yritykset.

Vastaavanlainen yhteishankinta toteutettiin Pohjois-Pohjanmaalla jo vuosi sitten.

Yhteishankinnasta järjestetään infotilaisuus Iissä to 25.4. klo 17.00 (Micropolis)

Yhteishankinnan tarkoituksena on tehdä hankinta mahdollisimman helpoksi tilaajille ja saada hintaetua tilauskoon kasvaessa. Yhteishankinnassa on kilpailutettu 2,5 kWp, 4,5 kWp ja 7 kWp järjestelmät. Kuuden tarjouksen joukosta laitetoimittajaksi valikoitui suomalainen perheyritys Lem-Kem Oy. Valintaperusteena olivat hinnan ohella Motivan asentajasertifiointi, takuut ja kotimaisuusaste. Yhteishankinnassa tilaaja tekee sopimuksen laitetoimittajan kanssa, ja hankinta etenee toimittajan ja tilaajan välisen sopimuksen mukaisesti. Järjestelmät toteutetaan avaimet käteen-toimituksina.

Infotilaisuudessa kerrotaan lisää yhteishankinnasta, aurinkoenergian hyödyntämisestä sekä mahdollisista lupa-asioista. Mukana tilaisuuksissa ovat kilpailutuksen voittaneen laitetoimittajan sekä kilpailutuksen toteuttajien Iin Micropolis Oy:n, Iilaakso Oy:n ja Suomen ympäristökeskuksen edustajat. Infotilaisuudessa laitetoimittaja esittelee kilpailutetut aurinkojärjestelmät ja asennuspalvelut. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä laitetoimittajalle ja ilmaista kiinnostuksensa osallistua yhteishankintaan.

Yhteishankintaan ilmoittautuville tehdään kohteeseen suunnittelukäynti, jonka yhteydessä varmistetaan sopivan aurinkovoimalan ja asennuksen toteutettavuus sekä kustannukset kohteessa. Aurinkovoimalan tilauksesta laaditaan erillinen tilaussopimus.

Tarkemmat tiedot yhteishankinnasta on koottu verkkoon: www.greenpolis.fi/yhteishankinta

Iisisti Energinen -hankkeen tavoitteena on lisätä kotitalouksien uusiutuvan energian käyttöä ja energiatehokkuutta. Hanketta toteuttavat yhdessä Iin Micropolis Oy, Iilaakso Oy sekä Iin Energia Oy. Hanketta rahoittavat Sitra (Suomen itsenäisyyden juhlarahasto), Iin Energia Oy ja Iin kunta.

Maaseudun vähähiilisen yritys- ja kehitystoiminnan sekä yrittäjyyden aktivointi eli Maavälke-hanke pureutuu yritysten resurssitehokkuuteen. Hanke tarjoaa yrityksille tietotaitoa ja konkreettista apua uusiin resurssiviisaisiin ratkaisuihin. Hankkeen toteuttaa Iin Micropolis Oy ja päärahoittaja on Euroopan maatalousrahasto.

Elinvoimaa Pohjois-Pohjanmaalle vähähiilisillä ja resurssiviisailla ratkaisuilla eli Väre-hankkeen päätavoitteena on viedä Pohjois-Pohjanmaan kehitystä kohti resurssiviisaampaa ja vähähiilisempää maakuntaa. Hankkeen päätoteuttajana toimii Suomen ympäristökeskus ja osatoteuttajana Iin Micropolis Oy. Päärahoittaja on Euroopan aluekehitysrahasto.

Talotekniikka - Liiketoimintaa älykkäällä energiankäytöllä -hankkeen tavoitteena on saada aikaan energiansäästö- ja uusiutuvan energian investointeja sekä uutta palveluliiketoimintaa alueelle integroimalla energialiiketoimintaan ICT:n mahdollisuudet. Projekti kannustaa kuntia, yhdistyksiä ja yrityksiä energiansäästötoimenpiteisiin sekä reaaliaikaiseen energiakulutuksen seurantaan. Hankkeen toteuttaa Iin Micropolis Oy. Päärahoittaja on Euroopan aluekehitysrahasto.

Lisätiedot:

Energia-asiantuntija Kari Manninen, Iilaakso Oy
p.. 040 152 1511, etunimi.sukunimi@iilaakso.fi

Tutkimusinsinööri Teemu Ulvi, Suomen ympäristökeskus (SYKE)
p. 0295 251 716, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

jaa