Tiedotteet

Tällä sivustolla tiedotetaan Iin ajankohtaisista asioista.
Kuntalaisten kannattaa seurata myös kunnan virallisia ilmoituksia.

Ii on kuukauden päästövähentäjä

Suomen ympäristökeskus palkitsi 8.5.2018 Iin kunnan aktiivisesta, pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta työstä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

Iin kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoite (80 prosenttia vuoden 2007 tasolta jo vuoteen 2020 mennessä) on jopa 30 vuotta EU:n asettamia ilmastotavoitteita nopeampi.

”Iin esimerkki osoittaa, että päästöjen vähentämiseen on jo nykyisellään kustannustehokkaita teknologioita ja keinoja. Lisäksi kunnan päästövähennystyö on vahvistanut sekä kunta- että aluetaloutta. Asukkailleen kunta näyttää sekä esimerkkiä että luo edellytyksiä vähäpäästöiseen arkeen”, sanoo Hinku-tiimin vetäjä Jyrki Tenhunen Suomen ympäristökeskuksesta.

Hinku-verkostoon kuuluvat kunnat sitoutuvat ottamaan päästövähennykset huomioon kaikessa merkittävässä päätöksenteossaan sekä vaikuttamaan alueensa toimijoihin hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi.

Kokonaisuudessaan Iin kunta on 2012-2016 aikavälillä saavuttanut 1.9 miljoonan euron investoinneilla lähes 50 kilotonnin CO2 päästövähennysten lisäksi 766 000 euron vuotuisia säästöjä.

Ii on esimerkillisesti onnistunut saamaan asukkaat mukaan yhteisiin ilmastotalkoisiin palvelumuotoilun keinoin. Tämä on tuonut kunnalle myös kansainvälistä menestystä, kun Ii voitti Euroopan komission järjestämän RegioStars 2017 -kilpailun viime lokakuussa.

jaa