Tiedotteet

Tällä sivustolla tiedotetaan Iin ajankohtaisista asioista.
Kuntalaisten kannattaa seurata myös kunnan virallisia ilmoituksia.

Iin kirjasto tiedottaa

Kirjaston tiedote

Kirjailijavieraana Joni Skiftesvik torstaina 8.11. klo 18.00

Tunnettu ja pidetty kirjailija Joni Skiftesvik saapuu Iihin kertomaan uusimmasta kirjastaan, Finladia Citystä. Finlandia City on omaelämäkerrallinen romaani satamakylän pojasta. Kylän asukkaat uurastavat satamassa ja tehtaalla, merimiehet remuavat rannoilla, kulkurit kiertävät kyliä ja lahkolaiset saarnaavat. Nuori Joni ahmii kirjoja, haaveilee merikapteenin urasta ja kyhää kirjeitä merillä seilaavalle isäpuolelleen. Omalle isälle kirjoitetut kirjeet jäävät kuitenkin lähettämättä. Finlandia City on rinnakkaisteos vuonna 2014 julkaistulle Valkoinen Toyota vei vaimoni, josta Skiftesvik sai seuraavana vuonna Runeberg –palkinnon. Iin Nätteporissa Skiftesvikiä haastattelee Teijo Liedes. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kirjastomuskari tiistaina 13.11. klo 10.00

Marraskuu on lastenmusiikin juhlakuukausi, ja sen kunniaksi Iin kirjastossa järjestetään kaikille avoin Kirjastomuskari. Kirjastomuskarissa lauletaan, soitettaan, leikitään ja loruillaan tuttuja ja uusia lauluja Johanna Niskasen johdolla. Mikä laulu pilkistää kirjan välistä? Mikä leikki on piilossa hyllyn alla. Seikkailu odottaa! Kirjastomuskari sopii alle kouluikäisille lapsille. Ei ennakkoilmoittautumista eikä osallistumismaksua. Tervetuloa mukaan!

Iistä ensimmäiseen eduskuntaan – Maria Paaso-Laineen syntymästä 150 vuotta. Luento keskiviikkona 14.11. klo 18.00

Miten Iistä lähdettiin Suomen ensimmäiseen eduskuntaan? Pertti Huovinen kertoo iiläislähtöisen Maria Paaso-Laineen urasta ja elämästä. Tilaisuuden järjestävät Iin kansalaisopisto, Ii-seura ja Iin kirjasto Iin Nätteporin auditoriossa. Vapaa pääsy.

HIIULIHEI –lastenmusiikki 60 vuotta -konsertti tiistaina 20.11. klo 18.00 Iin Työväentalolla

Ensimmäistä valtakunnallista lastenmusiikkipäivää vietetään eri puolilla Suomea tiistaina 20.11. – myös Iissä! Jyväskyläläisen Loiskis –orkesterin HIIULIHEI –konsertissa kuullaan iki-ihania lastenlauluja eri vuosikymmeniltä. Konsertin järjestää Ii-insituutti. Vapaa pääsy – tervetuloa mukaan!

Jouluista askartelua Iin kirjastossa perjantaina 23.11. klo 17 – 20

Jouluinen askartelutuokio Kuivaniemen kirjastossa maanantaina 26.11. klo 16.30 alkaen

Iin pääkirjasto suljettu 9.11.

Iin pääkirjasto on suljettu pe 9.11. henkilökunnan koulutuspäivän vuoksi

jaa