Tiedotteet

Tällä sivustolla tiedotetaan Iin ajankohtaisista asioista.
Kuntalaisten kannattaa seurata myös kunnan virallisia ilmoituksia.

Iin Vesiliikelaitoksen tiedote

Iin vesiliikelaitoksen ja alueen asukkaiden havaintojen perusteella vesijohtoverkoston veden laatu on heikentynyt ja poikkeaa tavanomaisesta erityisesti Aseman ja Ylirannan alueilla. Vesijohtoverkostoa on huuhdeltu usesta eri paikasta viime kuukausien ajan laadun korjaamiseksi. Veden laatupoikkema ilmenee kellertävän ruskeasta väristä sekä mustista piskoista vesijohtoveden seassa. Vesijohtovedestä on otettu näytteet 6.9.2018 kahdesta eri näyttenottopaikasta. Vesinäytteissä ei ole havaittu bakteereita eikä mitään terveydelle vaaraksi olevia pitoisuuksia. Ainoastaan Rauta- ja Mangaanipitoisuudet ovat sen sijaan olleet hieman tavanomaista korkeampia.

Runsaista juoksutuksista huolimatta veden laatuun ei olla saatu pysyvää muutosta vaan ajoittain vesi on edelleen ollut sakkaista ja ruskeahkon väristä. Tämän vuoksi Iin vesiliikelaitos on päättänyt aloittaa huuhtelutoimenpiteet myös Ritokankaan vedenottamolla. Ritokankaan vedenottamolla oleva kalkkikivisuodatin tyhjennetään ja puhdistetaan rauta- ja mangaanisakasta. Puhdistustyön johdosta virtaamavaihtelut verkostossa ovat tavanomaista suurempia ja tämän vuoksi verkostosta voi edelleen irrota sakkaa vesijohtoveden sekaan. Suodattimen puhdistus on aloitettu ja se jatkuu niin kauan, kun suodatinallas on saatu kokonaisuudessaan puhdistettua. Puhdistustyön arvioitu valmistumisaika on 12.10.2018, mutta tarpeen vaatiessa puhdistustyö jatkuu vielä senkin jälkeen.

Huoltotoimenpiteistä ja veden heikosta laadusta huolimatta, vettä voi käyttää täysin normaalisti koko huoltotöiden ajan. Huoltotoimenpiteiden tarkoitus on saada pysäytettyä vedessä esiintyneiden rauta- ja mangaanisakan irtoaminen sekä estää uuden sakkaisen veden pääseminen vesijohtoverkostoon ja saada korjattua esiintyneet ongelmat veden laadussa.

Huoltotoimenpiteiden jälkeen Iin vesiliikelaitos voi tarvittaessa huuhdella verkostoa myös kiinteistöiltä vesimittarin ohitse. Juoksutuksesta ei aiheudu kuluja kiinteistöjen omistajille. Mikäli veden laatu on erittäin poikkeavaa ja toivotte edellä mainitun toimenpiteen suorittamista kiinteistöllänne. Pyydämme olemaan yhteydessä, niin voimme sopia tarvittavan ajankohdan huuhtelulle.

Lisätietoa antaa tarvittaessa.

- Iin vesiliikelaitoksen johtaja Pekka Paaso 050-3881840, pekka.paaso@ii.fi (8.10.2018 alkaen) tai

- Vesihuoltomestari Visa Kämäräinen 050-3950380, visa.kamarainen@ii.fi.

Virka-ajan ulkopuolella voitte olla yhteydessä vesiliikelaitoksen päivystyspuhelimeen 0400-383 061.

Pahoittelemme huoltotoimenpiteistä aiheutuvaa häiriötä.


Pekka Paaso

vesiliikelaitoksen johtaja

050-3881840

jaa