Kadut, viher- ja ulkoilualueet

Puisto Lähde.
Ympäristöpalvelut tehtäviin kuuluvat mm. katujen ja yleisten alueiden sekä liikunta-, leikkipuistojen ja viheralueiden kunnossapito.

Katujen ja teiden kunnossapito

Kunnan hoidossa olevia katuja on noin 60 km ja kevyenliikenteenväyliä noin 6 km. Kaduista noin 90 % on päällystetty ja niillä on valaistus.

Yleiset tiet
Väyläviraston hallinnoimien yleisten teiden tienpitäjänä toimii Destia Oy, Pohjoiskalotti. Ilmoita tien kunnosta Fintrafficin Tienkäyttäjän linjalle, 24 h, p. 0200 2100. Tienkäyttäjän linjalle kuuluvia ilmoituksia ovat akuutit tieliikennettä vaarantavat asiat valtion tieverkolla. Tällaisia akuutteja asioita ovat esimerkiksi tiellä oleva vesi tai tielle kaatunut puu, jotka estävät normaalin tienkäytön. Tienkäyttäjän linjalle on mahdollista soittaa myös 112 Suomi -sovelluksen kautta, jolloin soittajan sijaintitieto välittyy puhelun mukana.

Teiden talvikunnossapitoa voi seurata reaaliaikaisesti verkkopalvelusta, josta löytyy tieto mm. siitä, mitkä Väyläviraston hallinnoimat tiet tai kevyen liikenteen väylät on aurattu, suolattu tai hiekoitettu viimeisen tunnin tai vuorokauden aikana. Verkossa: https://liikennetilanne.fintraffic.fi/

Yhdistetty näkymä Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusten hoidon ja ylläpidon alueurakoiden toimenpiteistä; http://office.autori.fi/public/alueurakat.

Kadut

Palaute katujen ja kevyen liikenteen väylien talvihoidosta pyydetään antamaan kunnallistekniikan työntekijä Mikko Tammelle, p. 050 395 0403, mikko.tammi [at] ii.fi tai kunnallistekniikan työntekijä Ilpo Tumeliukselle, p.050 388 1802, ilpo.tumelius [at] ii.fi

Tontin liittymän puhdistus lumesta kuuluu liittymän omistajalle eli asukkaalle ja sama pätee liittymärummun auki pitäminen hulevesiä varten (puhdistus ja sulattaminen tarvittaessa).

Iin kunnan hallinnoimien kaavateiden talvikunnossapidon hoitaa kaudella 2020 - 2022

  • Keskustan alue: Suvanto Infra Oy
  • Alarannan alue: Suvanto Infra Oy
  • Kauppila - Illi-alue: Koneurakointi J-M Paakkola
  • Tikkanen - Micropolis -alue: Suvanto Infra Oy
  • Kuivaniemi: MA-Traktoripalvelu

Tievalaistus
Iin kunnan tekninen lautakunta on päättänyt, että tie- ja katuvalaistukset sammutetaan yöaikaan sunnuntai-illasta perjantaiaamuun. Valot syttyvät normaalisti hämärän saapuessa mutta ne sammutetaan klo 23.00. Valot syttyvät uudelleen klo 05.00 ja sammuvat päivän valjetessa. Viikonloppuisin valot palavat yöaikanakin. Sammutus koskee kaikkia Iin kunnan omistamia ja ohjauksessa olevia tie- ja katuvalaistuksia. Keväällä valot sammutetaan kokonaisuudessaan toukokuun puolenvälin tienoilla ja sytytetään syksyisin ennen koulujen alkamista.

Yhteystiedot

Liikuntapaikkamestari Pasi Rajala
p. 050 344 4947, pasi.rajala [at] ii.fi

Liikuntapaikanhoitaja Erkki Mäkipaaso
p. 040 620 7927, erkki.makipaaso [at] ii.fi

Kunnallistekniikan työntekijä Mikko Tammi
p. 050 395 0403, mikko.tammi [at] ii.fi

Kunnallistekniikan työntekijä Ilpo Tumelius
p. 050 388 1802, ilpo.tumelius [at] ii.fi