Kotiseutumuseo

Kotiseutumuseo on avoinna kesäisin tiistaista sunnuntaihin. Kesäkauden ulkopuolella museoon on mahdollista tutustua opastetuilla kierroksilla sopimuksen mukaan. 

Iin kotiseutumuseo sijaitsee keskeisellä paikalla Iin Wanhassa Haminassa kirkon vieressä, helppojen kulkuyhteyksien varrella. Museoon on vapaa pääsy.

Aukioloajat 8.6.-1.8.2021

Tiiistaista perjantaihin klo 12-18, lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17. Museo on maanantaisin suljettuna, sekä juhannuksena 25.-27.6.2021

Museolla tapahtuu elokuussa 2021

Kansallispukujen tuuletuspiknik perjantaina 6.8.2021 klo 15 alkaen Iin kotiseutumuseolla. Iin Laulupelimannien konsertti ja yhteislaulutilaisuus Huilingin lavalla klo 17. Vapaa pääsy. Omat eväät ja viltti mukaan. Sateen sattuessa siirrymme sisätiloihin nauttimaan Kahvila Iin Wanhan Haminan herkkuja. Tuuletuspiknikillä tuuletetaan kansallispukuja, muinaispukuja tai pukujen osia. Paikalle voi tulla myös muuten vanhankuosisesti pukeutuneena. Museo on avoinna tapahtuman ajan. Tervetuloa!

Näyttelyt

Iin kotiseutumuseo koostuu useammasta näyttelykokonaisuudesta. Viljamakasiinin uudistettu perusnäyttely esittelee Iin historiaa sekä maatalouteen ja käsityöläisyyteen liittyvää esineistöä. Museohallissa on kalastus- ja maatalousnäyttely sekä aitassa vuoden 2021 aikana uusittava uittonäyttely. Uiton majoitusrakennuksena alun perin toimineessa museokahvila Huilingin rakennuksessa voi tutustua uittokämpän ja Vanha Hamina -teemaisen huoneen sisustuksiin. 

Kesällä museolla järjestetään tapahtumia, kuten museopäivä Iin kotiseutuviikolla heinäkuussa sekä kansallispukupiknik elokuussa. Museon ikioma kepparitalli ja -rata ovat kävijöiden vapaassa käytössä museon aukioloaikoina. Museoalueelta löytyvät myös vanhassa uittotyöntekijöiden Huilinki-majoitusrakennuksessa toimiva kahvila sekä Huilingin näyttämö. Kesä-heinäkuussa 2021 Iin kunnan riksakuski ajeluttaa asiakkaita ilmaiseksi lähialueella.

Kahvila Iin Wanha Hamina on kesällä avoinna tiistaista sunnuntaihin. Kahvilan toimintaa pyörittää Go Artic Oy Kahvilasta voi lainata kahdeksi tunniksi käyttöönsä Iin kunnan vapaa-aikapalveluiden fatbiken tai scootin 20 € panttia vastaan.