Kotiseutumuseo

Kotiseutumuseon näyttelypöytä.
Iin Kotiseutumuseo on avoinna kesäisin tiistaista sunnuntaihin. Kesäkauden ulkopuolella museoon on mahdollista tutustua opastetuilla kierroksilla sopimuksen mukaan. 

Iin kotiseutumuseo sijaitsee keskeisellä paikalla Iin Wanhassa Haminassa kirkon vieressä, helppojen kulkuyhteyksien varrella.

Aukioloajat

Iin kotiseutumuseo avataan 7.6.2022.

Avoinna 31.7.2022 asti:
ti-pe klo 12-18
la-su klo 11-17

Suljettu 24.-26.6.

Museoon on vapaa pääsy.

Kotiseutumuseon kepparirata kesällä 2022
Kepparirata on kaikkien vapaasti käytettävissä museon aukioloaikoina. Museoalueella järjestetään koko perheen museopäivä sunnuntaina 3.7. Museopäivän yhteydessä järjestetään myös leikkimieliset kepparikisat. Museopäivästä tiedotetaan erikseen - seuraa museon somesta: facebook.com/iinkotiseutumuseo

Näyttelyt

Iin kotiseutumuseo koostuu useammasta näyttelykokonaisuudesta. Viljamakasiinin uudistettu perusnäyttely esittelee Iin historiaa sekä maatalouteen ja käsityöläisyyteen liittyvää esineistöä. Museohallissa on kalastus- ja maatalousnäyttely sekä aitassa vuonna 2021 uusittu uittonäyttely. Uiton majoitusrakennuksena alun perin toimineessa museokahvila Huilingin rakennuksessa voi tutustua uittokämpän ja Vanha Hamina -teemaisen huoneen sisustuksiin. Kelu-, pato- ja kirkkovene löytyvät museon pihapiiristä.

Kesällä museolla järjestetään tapahtumia, kuten museopäivä Iin kotiseutuviikolla heinäkuussa. Museoalueelta löytyvät myös vanhassa uittotyöntekijöiden Huilinki-majoitusrakennuksessa toimiva Wanhan Haminan kahvila.

Kahvila Iin Wanha Hamina toimintaa pyörittää Go Artic Oy, katso aukioloajat verkkosivuilta: iinwanhahamina.fi