Kotiseutumuseo

Kotiseutumuseo on avoinna kesäisin tiistaista sunnuntaihin. Kesäkauden ulkopuolella museoon on mahdollista tutustua opastetuilla kierroksilla sopimuksen mukaan. 

Iin kotiseutumuseo sijaitsee keskeisellä paikalla Iin Wanhassa Haminassa kirkon vieressä, helppojen kulkuyhteyksien varrella. Museoon on vapaa pääsy.

Aukioloajat 8.6.-1.8.2021

Tiiistaista perjantaihin klo 12-18, lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17. Museo on maanantaisin suljettuna, sekä juhannuksena 25.-27.6.2021

Menneet tapahtumat

Kummitustarinoiden ilta 4.-6. luokkalaisille. Iin kotiseutumuseo. Pe 27.8.2021 klo 18 ja 19

Perinneporinat: IIJOEN UITTO. Nätteporin auditorio, Puistotie 1. Ke 25.8.2021 klo 18

Tervaustalkoot. Iin kotiseutumuseon venekatos, Puistotie 4. Ti 24.8.2021 klo 17

Kansallispukujen tuuletuspiknik. Iin kotiseutumuseo. Pe 6.8.2021 klo 15 

Näyttelyt

Iin kotiseutumuseo koostuu useammasta näyttelykokonaisuudesta. Viljamakasiinin uudistettu perusnäyttely esittelee Iin historiaa sekä maatalouteen ja käsityöläisyyteen liittyvää esineistöä. Museohallissa on kalastus- ja maatalousnäyttely sekä aitassa vuoden 2021 aikana uusittava uittonäyttely. Uiton majoitusrakennuksena alun perin toimineessa museokahvila Huilingin rakennuksessa voi tutustua uittokämpän ja Vanha Hamina -teemaisen huoneen sisustuksiin. 

Kesällä museolla järjestetään tapahtumia, kuten museopäivä Iin kotiseutuviikolla heinäkuussa sekä kansallispukupiknik elokuussa. Museon ikioma kepparitalli ja -rata ovat kävijöiden vapaassa käytössä museon aukioloaikoina. Museoalueelta löytyvät myös vanhassa uittotyöntekijöiden Huilinki-majoitusrakennuksessa toimiva kahvila sekä Huilingin näyttämö. Kesä-heinäkuussa 2021 Iin kunnan riksakuski ajeluttaa asiakkaita ilmaiseksi lähialueella.

Kahvila Iin Wanha Hamina on kesällä avoinna tiistaista sunnuntaihin. Kahvilan toimintaa pyörittää Go Artic Oy Kahvilasta voi lainata kahdeksi tunniksi käyttöönsä Iin kunnan vapaa-aikapalveluiden fatbiken tai scootin 20 € panttia vastaan.