Kestävä arki

10 000 asukkaan Iissä olemme sitoutuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjä, kierrättämään ja välttämään jätteiden syntyä sekä käyttämään yhteisiä resursseja maapallon kantokyvyn rajoissa. Taloudellisten säästöjen lisäksi energia- ja ilmastotyöllä monipuolistetaan aluetaloutta ja edistetään asukkaiden ja vierailijoiden hyvinvointia.

Kuntien kulutuksen hiilijalanjäljestä aikaisempaa tarkempaa tietoa - Iissä yksityinen ja julkinen kulutus tavaroiden ja palveluiden osalta on vertailukuntien alhaisin.

Iiläisten kulutuksen hiilijalanjälki vuodelta 2022 on laskettu Kulma-mallilla. Iin kunta on ollut mukana selvittämässä kuntalaisten kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt, eli hiilijalanjäljen nyt toista kertaa. Kulutuksen hiilijalanjälki koostuu energiankulutuksesta, rakentamisesta, liikkumisesta, ruuasta sekä tavaroiden ja palveluiden hankinnasta.


Mitä kestävä arki tarkoittaa sinulle?

Iissä on vuodesta 2012 lähtien etsitty ratkaisuja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi yhdessä kuntalaisten ja paikallisten yritysten ja yhdistysten kanssa. Katso videolta meidän askeleet kohti vähähiilistä yhteisöä.