Kuntalaisaloite

Aloite saa olla muodoltaan vapaamuotoinen mutta aloitteen tulee selkeästi koskea kunnan toimintaa. Esimerkiksi tiedusteluja tai henkilökohtaisia avustusanomuksia ei aloitteen nimissä voi tehdä.

Iin kuntalaisaloitteen voi tehdä ja jättää verkossa: kuntalaisaloite.fi
(Palvelu vaatii tunnistaumisen sähköpostilla tai pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella Suomi.fi -palvelussa)

Vaihtoehtoisesti allekirjoitetun kuntalaisaloitteen voi toimittaa postitse Iin kunnan kirjaamoon (PL 24, 91100 Ii tai kirjaamo [at] ii.fi) tai tuomalla paikan päälle kunnan asiointipisteeseen (Jokisuuntie 2, Ii).

Kaikki kuntalaisaloite.fi- verkkopalvelussa tehdyt aloitteet ovat julkisia. Palvelussa voi myös tukea muiden tekemiä aloitteita (kerätä nimiä).

Jokainen kuntalaisaloite käsitellään

Jokaisella, myös alle 18-vuotiaalla, on oikeus tehdä aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Aloiteoikeus koskee myös kunnan palveluiden käyttäjiä kuten yhdistyksiä ja yrityksiä.

Aloitteen käsittelee vastuualueen toimielin tai viranhaltija, joka vastaa aloitteen jättäjälle viimeistään 1kk:n kuluessa, missä toimielimessä aloite käsitellään, mikä on arvioitu käsittelyaika sekä kuka antaa lisätietoja aloitteen mahdollisesta jatkokäsittelystä. Saapuneet aloitteet viedään kootusti tiedoksi valtuustolle, kunnanjohtajalle ja hallintojohtajalle.