Palvelut ja E-Kirjasto

Kirjasto palvelee asiakkaita Iissä ja Kuivaniemellä. Netissä kirjastopalvelut löytyvät OUTI-verkkokirjastosta.

Kortilla ja koodilla kirjaston palveluihin

Kirjaston aineiston lainaamiseen tarvitset OUTI-kirjastokortin - millään muulla kortilla aineistoa ei voi lainata. PIN-koodillla pääset kirjautumaan verkkokirjastoon, missä voit esimerkiksi uusia lainojasi, tehdä varauksia sekä lainata e-kirjaston aineistoa.
Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin saat kirjastosta. Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai  muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Alle 15-vuotiaan kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta. Kirjastokortin hankkimiselle ei ole alaikärajaa.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta, samoin e-kirjaston käyttö. Muista palveluista, kuten esim. kopioinnista ja kaukolainoista perimme maksun.

Lisätietoja kirjaston palveluista ja maksuista löydät OUTI-kirjastojen nettisivuilta.

Tilatut lehdet 2022

Kirjastoissa on käytettävissä asiakastietokoneita, monitoimilaite tulostusta, kopiointia ja skannausta varten, langaton internet-yhteys, tabletti sekä pöytätabletti. Kirjastossa järjestetään myös satutuokioita, tapahtumia ja  näyttelyitä. Näistä tiedotetaan tarkemmin kirjaston Ajankohtaista -sivulla, kunnan nettikalenterissa sekä kirjaston Facebook -sivuilla. Seuraa myös kirjastoa Instagramissa!

E-kirjasto

E-kirjastosta löydät yhä kasvavan määrän e-kirjoja, e-äänikirjoja, kotimaisia ja ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä, musiikkia ja elokuvia, jotka saat käyttöösi kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Käy tutustumassa!