Kelan puhelinpalvelusta saa nopeasti vastauksia kysymyksiin
Kelan puhelinpalvelussa vastattiin heinäkuussa 36 500 puheluun viikossa. Toukokuussa vastattujen puheluiden määrä oli 40 000 viikossa.
Jonotusaika lyheni, ja se oli heinäkuussa keskimäärin noin minuutin. Toukokuussa tänä vuonna jonotusaika oli hieman yli 2 minuuttia ja toukokuussa viime vuonna noin 6 minuuttia.
– Puhelinpalvelun tilanne on parantunut yhä ja merkitys on kasvanut. Tartuntariskin mahdollisesti taas kasvaessa puhelinpalvelu on tärkeä palvelukanava. Sen avulla voidaan varmistaa riskitön asiointi kaikille, sanoo Kelan asiakkuusjohtaja Petteri Taponen.
Puhelinajan voi tällä hetkellä varata seuraavalle päivälle. Kun asiakas varaa ajan, Kelasta soitetaan asiakkaalle, eikä puhelu maksa mitään. Kelasta soitetaan asiakkaalle myös silloin, jos hakemuksesta puuttuu tietoja. Heinäkuussa Kelasta soitettiin asiakkaille arkipäivisin keskimäärin 6 700 puhelua.
Kesällä käynnit palvelupisteissä kasvoivat hieman
Heinäkuussa koronaepidemian hiljentyminen näkyi Kelan palvelupisteissä käyntimäärien kasvuna.
Ennen epidemiaa palvelupisteissä asioitiin keskimäärin 35 000 kertaa viikossa. Huhtikuussa käyntien määrä pieneni noin 7 500 asiointiin viikossa. Heinäkuussa käyntien määrä kasvoi ja oli noin 15 000 viikossa. Elokuun ensimmäisellä viikolla asiointeja oli noin 16 000.
– Kävijöitä on ollut enemmän sen jälkeen, kun rajoituksia on kevennetty ja ihmiset ovat aktivoituneet. On hyvä hoitaa Kela-asiat ajoissa kuntoon, mutta suosittelemme asiointia verkossa ja puhelimessa. Näin voi välttää tartuntariskin, Petteri Taponen jatkaa.
Puhelimessa voi hoitaa samoja asioita kuin palvelupisteessä, ja puhelimesta saa tarvittaessa myös tukea verkkoasiointiin.
Kasvomaskien käyttämisestä Kelassa odotetaan kansallista suositusta.
– Palvelupisteistä löytyy selkeät ohjeet turvaväleistä ja käsihygieniasta. Sairaana palvelupisteeseen ei pidä tulla.
Lue lisää
• Kelan asiakaspalvelu
• Uusi palvelu kertoo käsittelyajan etuuksittain
• Usein kysyttyä koronatilanteesta