Art Ii Biennaalissa tuli palaa ja tuhka puhuu

Vuoden 2024 Art Ii Biennaalin teema on tuli, ja teokset käsittelevät eri tavoin tulen olemusta, sen tuhovoimaa ja kykyä luoda uutta.

Ii täyttyy jälleen kansainvälisestä nykytaiteesta, kun tapahtumaan valitut taiteilijat saapuvat rakentamaan teoksensa Iihin. Biennaalin kutsutut taiteilijat tulevat Suomesta ja Euroopasta ja esillä on moninaisten teosten kattaus. Avajaisviikonlopun aikana nähdään niin performansseja, mediataidetta kuin ympäristötaidettakin. Tuli, viimeinen elementeistä, täydentää aiempien Biennaalien elementtisarjan (vesi, tuli, ilma).

Tapahtuman avajaisia vietetään 13.6.2024 klo 16 Taidekeskus KulttuuriKauppilassa ja Vanhan Haminan taideaitoilla. Teokset ovat esillä 31.7. saakka.

Biennaalin avajaispäivänä torstaina 13.6. vieraaksi saapuvat palkitut elokuvantekijät Markku Lehmuskallio ja Anastasia Lapsui. Nätteporin auditoriossa to 13.6. klo 18.30. näytetään elokuvat ”Matka – Nedarma” sekä ”Tapiola”. Illan päälle sytytetään tuli Lithic Alliancen teoksen äärellä Nätteporin rannassa klo 21.

Perjantaina 14.6. klo 15.30 alkaen Taideaitoilla esittelevät teoksensa valokuvaaja Harri Pälviranta ja mediataiteilija Eivind. H. Natvig. Tilaisuudessa esiintyvät Alina ja Elisa Sakko teoksellaan ”phase along”.

Lauantaina 15.6. klo 14. Ympäristötaidepuistossa julkaistaan puiston uusi pysyvä teos, Antti Laitisen ja Hanna Saarikosken ”Fenixpuu”.

Sunnuntaina voi osallistua Andrea Palastin johdolla liikunnalliseen performanssiin Lähde-puistossa klo 11. Avajaisviikonloppu päättyy sunnuntaina kuraattorien esittelykierrokseen, jossa kierretään kaikki Biennaalin teokset, alkaen KulttuuriKauppilasta klo 14.

Taideohjelman lisäksi Iissä on viikonloppuna myös muuta ohjelmaa.
Perjantaina 14.6. Akolan Kuivurissa esiintyvät muusikot Tapani Rinne ja Pan Jianfen. Lauantaina 15.6. Nätteporin valtaa Nättpop -piknik, jossa esiintyvät mm. Mato Valtonen & Jore Marjaranta band sekä Ege Zulu. Lapsille on ohjelmaa lauantaina klo 13 kun Pikku Papun orkesteri esiintyy Nättepopissa.

Koko ohjelmisto ja aikataulut on julkaistu verkossa: artii.fi/fi/ohjelma2024
Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.   

(Kuva: Antti J. Leinonen). Antti Laitinen ja Hanna Saarikoski rakentavat Ympäristötaidepuistoon teoksen ”Fenixpuu”