Oulun poliisilaitoksen lupapalvelut rajoitetaan toimimaan pääsääntöisesti vain ajanvarauksella 31.1.2021 saakka.

Koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi lupasektorilla rajoitetaan asiakaspalvelua. Rajoittamisella pyritään suojaamaan henkilöstöä sekä asiakkaita virustartunnalta ja turvaamaan lupapalvelujen toimintaedellytykset.

Oulun poliisilaitos rajoittaa lupasektorin asiakaspalveluja vuoronumeroasioinnin osalta pl. ajo-oikeuden palauttaminen koronaviruksen aiheuttaman tartuntariskin johdosta. Palvelujen rajoituksista huolimatta ajo-oikeus tulee voida palauttaa asiakkaille määräajassa, jottei ajokielto tosiasiallisesti jatku.

Poliisilaitoksen lupapalvelut rajoitetaan toimimaan pääsääntöisesti vain ajanvarauksella 31.1.2021 saakka.

Ilman ajanvarausta tulevia lupa-asiakkaita palvellaan Oulun keskustan poliisiasemalla (pääpoliisiasema) kiireellisissä lupa-asioissa maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 08.00 - 16.15 sekä keskiviikkoisin 09.00 – 16.15. Riskiryhmiin kuuluville henkilöille on varattu palveluaika perjantaisin klo 08.00 - 9.00. Tällöin yleinen vuoronumerolla asiointi käynnistetään klo 09.00.

Kiireellisiksi lupa-asioiksi on katsottava passi- ja henkilökorttihakemukset sekä turva-alan luvat, joilla on vaikutusta luvanhakijan työskentelyyn turva-alan tehtävissä. Rahankeräys-, tavara-arpajais- tai ampuma-aselupia ei ole pidettävä pääsääntöisesti kiireellisinä lupa-asioina.

Muilla poliisiasemilla lupapalveluja tuotetaan vain sähköiseen ajanvaraukseen perustuen.

Vuoronumerolaitteet on poistettu käytöstä niiltä poliisiasemilta, jonne laitteita on sijoitettu. Oulun keskustan poliisiasemalla vuoronumerolaitteeseen jätetään mahdollisuus varata palveluvuoro noudettavien asiakirjojen osalta.

Lisätietoja antaa ylikomisario Antero Aulakoski, antero.aulakoski [at] poliisi.fi