Rannan alueen suunnittelukilpailu avattu 23.2.-20.5.2024

Iin kunta on avannut kuntakeskuksen paraatipaikalle ammattisuunnittelijoille suunnatun ideakilpailun yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kanssa. Kilpailu on osa Iin kunnan 650 juhlavuotta.

Alueen kehittäminen on yksi Iin strateginen tavoite
Suunnittelukilpailulla haetaan alueelle ideoita asuin- ja julkisesta rakentamisesta sekä palveluista. Suunnitelmia käytetään kaavoituksen ja toteutuksen pohjatyönä. Tavoitteena on löytää maisemallisesti, liikenteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisia ja oivaltavia ratkaisuja kuntakeskuksen paraatipaikalle, iiläisten olohuoneelle.

Kilpailualue sijaitsee Iin keskustassa, Iijoen rannalla, jossa sijaitsevat nykyisellään käytöstä poistuva Iin kunnanvirasto sekä kirjasto- ja kulttuuritila Nättepori. Alueen läheisyydessä sijaitsee kulttuurihistoriallisesti merkittävä Wanhan Haminan asuinalue ja Iin kirkko.  

Kaikki arvosteluun hyväksytyt kilpailuehdotukset julkaistaan kilpailuajan umpeuduttua. Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida kaikkia ehdotuksia ajalla 23.5.-9.6.2024 ennen tuomariston ratkaisua.