Muusajuhlat Iin kirjastossa: Hannu Mäkelä

Alkaa

Päättyy

Kirjailija, akateemikko Hannu Mäkelän pitkä kirjailijaura alkoi vuonna 1965, mistä lähtien hän on julkaissut kaikkiaan lähes kaksisataa teosta, joihin kuuluu niin romaaneja, muistelmia, runokirjoja, lastenkirjoja, näytelmiä ja kuunnelmia kuin toimitettuja kirjallisuuskokoelmiakin. Hänen tuotantoaan on käännetty viidelletoista kielelle. Mäkelä tunnetaan myös lastenkirjailijana, ja hänen luomansa Herra Huu on suomalaisen lastenkirjallisuuden suosituimpia hahmoja. Mäkelän varhaisissa teksteissä korostuvat lähinnä arkiset
kokemukset ja vaikutelmat, mutta myöhemmin tilaa saa tietoisuus idyllin rinnalla elävistä hävityksen voimista. Eino Leino ja L. Onerva ovat Mäkelälle erityisen läheisiä kirjailijoita, ja hän on kirjoittanut heistä paljon – Leinosta kertovasta romaanista Mestari (1995) hän sai Finlandia-palkinnon. Mäkelän kerronnasta on sanottu muun muassa, että se on maanläheistä tasaista veden kulkua, jonka läpi kuultaa kirkas pohja ja pohjan laajuus.

Viimeisimmässä teoksessaan Viiden minuutin juttuja (Aviador 2022) Mäkelä tarkastelee maailmanmenoa milloin hymyillen tai jopa satiirisen naurun lävitse, milloin taas vakavammin sävyin. Mäkelä kertoo teoksistaan ja elämästään kirjailijana Vesa Tompurin jututtamana.

Kohderyhmä

Yleisötapahtumat

Tapahtumapaikka

Nätteporin auditorio

Tapahtumapaikan osoite

Puistotie 1

Järjestäjä

Iin kirjasto

Yhteyshenkilön yhteystieto

minna.halonen@ii.fi